Korisni linkovi

Web PortalsKrf
Krf
CommunitiesMapa
Google
CommunitiesWikipedia
Krf
CommunitiesGrčka leto 2014
Ostali programi
Web PortalsSpirit Travel
10 godina sa vama
Web PortalsNajbolja ponuda
Garantovano

Facebook, pratite nas

Twitter, pratite nas

Google+, pratite nas

Prijavite se za newsletter

Email:

Pronađite na sajtu:

Unesite ključnu reč

Krf

GRČKA
bus prevoz
 • Grčka – kolevka civilizacije, filozofije, Olimpijskih igara, književnosti...Zemlja sunca, mora, plaža, maslina, vina, Zemlja bogova, moreplovaca, mnogobrojnih ostrva....Smeštena je na jugu Balkanskog poluostrva, a njene obale zapljuskuju tri mora: Jonsko, Egejsko i Sredozemno more. Grčka je jedna od najrazuđenijih zemalja u svetu, a ostrva čine jednu petinu njene površine. Sastavljena je od 13 pokrajina, a glavni grad je Atina. Klima je mediteranska sa dosta sunčanih dana, blagim temperaturama vazduha i niskim procentom padavina, što je čini turistički najrazvijenijom zemljom Evrope. U Grčkoj možete letovati na nekom od njenih mnogobrojnih ostrva ili kopnu, uživati u ostacima kulture i istorije, sedeti na predivnim plažama, piti njihovo staro vino, jesti morske specijalitete, slušati sirtaki i jednostavno uživati. Narod je veseo, prijateljski raspoložen, veoma gostoljubiv i jako ponosan na svoju bogatu istoriju i čarobnu prirodu. Grčka je članica EU od 1981 godine i zvanična valuta je evro. Lokalno vreme je GMT+2 sata, a u odnosu na Srbiju jedan sat unapred.
 • grčka krf
 • Ostrvo Krf je najsevernije ostrvo u Jonskom moru i drugo je po veličini ostrvo jonskog arhipelaga. Ostrvo je dobilo ime po nimfi Kerkiri, koju je oteo bog mora Posejdon i doveo je na ostrvo. Ostrvo je brdovito, a obala je razuđena sa brojnim zalivima, poluostrvima, zemljouzima koje krase čarobne plaže i kristalno čisto more. Klima na ostrvu je sredozemna, leta su topla, a zime blage. Posebnost Krfa je veća vlažnost što doprinosi bujnoj vegetaciji zbog čega ga zovu i „zeleno“ ili „smaragdno“ ostrvo. Zbog svoje lokacije i bogate prirode, ostrvo su pohodili razni osvajači, a pravi procvat je doživelo početkom XIX veka, kada je ostrvo došlo pod engleski protektorat. U tom periodu je izgrađen veliki deo moderne infrastrukture i počeo razvoj turizma baziran na kombinaciji kosmopolitskog i tradicionalnog. Ostrvo Krf se ubraja među najbogatije regione u Grčkoj. Glavni i najveći grad na ostrvu je Krf. Tokom I svetskog rata Krf je bio sedište srpske vlade u progonstvu i „ostrvo spasa“ za srpsku vojsku i civile. Tome svedoče brojni spomenici stradanja srpskih vojnika: Ostrvo Vido, srpska kuća, „plava grobnica“...i uspostavljena jaka veza sa lokalnim stanovništvom, koja traje do današnjih dana.
  Grad Krf je glavni i najveći grad ostrva Krfa. Naziv je dobio kao i ostrvo po nimfi Kerkiri i razvio se oko kamenite stene, gde se danas nalazi gradska tvrđava, dok se severno i južno od grada pružaju prigradska naselja sa veoma lepim plažama. Klima je sredozemna sa toplim letima i blagim i kišovitim zimama, što doprinosi da grad i njegova okolina budu uvek zeleni. Dominiraju zasadi maslina i agruma. Grad je mešavina uticaja Istoka i Zapada i jedan od izuzetno dobro očuvanih starih srednjevekovnih gradova u ovom delu Evrope. Zbog svega toga on je uveden na spisak svetske kulturne baštine UNESCO-a. Najveća znamenitost grada je stari grad kome sa mora gospodari ogromna tvrđava, nekadašnji deo mnogo većeg utvrđenja, koje su Mleci podigli u cilju odbrane od Turaka i gusara. Stari grad je tipičan za gradove sredozemlja: krivudave i uzane ulice sa malim trgovima i kamenim zgradama. U gradu postoji 37 crkava, od kojih su najpoznatije Crkva Sv. Spiridona i Katedralni hram posvećen Bogorodici, kao i gimnazija, pozorište, biblioteka, zgrada starog univerziteta, sedište arhiepiskopa.. Osobenost grada Krf su brojne zgrade građene u duhu neoklasicizma koje se i danas mogu videti u svom punom sjaju. Grad Krf ima oko 40.000 stanovnika, a u toku leta taj broj posebno naraste, kada se u grad „sjati“ na hiljade turista. Svi oni zajedno provode mirne večeri u gradu, sedeći i veselo pričajući po okolnim kafićima i poslastičarnicama, što gradu daje posebnu čar. Za one koji vole aktivniji provod, na izlazu iz grada se nalazi ulica sa diskotekama, a ispod tvrđave se organizuju brojni koncerti sa poznatim grčkim i svetskim izvođačima.
  Guouvia je živopisno mesto na istočnoj obali ostrva Krf, a od grada je udaljen 6km severno. Nalazi se u najlepšem zalivu ostrva sa prelepom šljunkovitom plažom i marinom. Pored neposredne blizine gradu, dobro je povezana i sa ostalim delovima ostrva. Gouvia obiluje brojnim barovima, restoranima, klubovima i pruža pregršt mogućnosti za uživanje i bavljenje sportovima na vodi.
  Dassia je takođe mesto na istočnoj obali ostrva Krf, a od grada je udaljen 11km severno. Mesto karakteriše bujno zelenilo po čemu je i dobilo naziv tj. „dassia“ u prevodu znači „šuma“. Plaža je duga 3km i ima peščane i šljunkovite delove. Šetalište se prostire duž cele plaže i obiluje brojnim barovima, restoranima, klubovima.
  Kanoni je najlepše mesto ostrva Krf, nalazi se na istočnoj obali i udaljen je 4km od grada. Kanoni nudi nezaboravni pogled na malo ostrvo Pantikonisi koje po Homeru predstavlja Odisejev brod kog je Posejdon pretvorio u stenu. Živopisni krajolik Kanonija i Pontikonisija su često prikazani na skoro svakom grčkom kalendaru. Egzotično drveće i miris mora pružaju nezaboravan užitak za sva čula.
  Kommeno je ekskluzivno turističko mesto na ostrvu Krf, udaljeno od grada 8km. Smešteno je na brežuljku malog poluostrva ,između Dassie i Gouvie i pruža neverovatan pogled na ostrvo Vido, grad Krf i uvalu Kammeno. Zbog svojih prirodnih lepota i luksuznih hotela Kommeno je prestižan i skup deo Krfa.
  Agios Ioannis je turističko mesto na istočnoj obali ostrva, a udaljen je 16km južno od grada Krfa. Mirisna borova šuma, koja se kaskadno spušta ka moru, okružuje prelepu šljunkovitu plažu. Mesto je idealno za one koje žele odmor i mirnoću tradicionalnog grčkog života.
  Agios Georgios je turističko mesto na jugozapadnoj obali ostrva, udaljeno 30km od grada Krfa. Mesto je jedinstveno po tome što nudi spoj najlepših plaža na ostrvu, mogućnost spokojnog odmora i dobrog provoda. Zlatnu peščanu obalu zapljuskuje toplo i kristalno plavo more. Dobro raspoloženi, i našim ljudima naklonjeni meštani, sastavni su deo gostoljubive atmosfere Agios Georgiosa.
  Perama je malo slikovito mesto na jugoistočnoj obali ostrva, a 8km je udaljeno od grada Krfa. Izgrađeno je na zelenoj lokaciji u oblasti Gastouri, čuvenoj po Achillion palati austrijske carice Elizabete (Sissi). Mesto pruža i pogled na ostatke mosta Kaiser koji je povezivao palatu sa plažom.
  Moraitika je karakteristično turističko mesto na istočnoj obali ostrva, a od grada je udaljeno 18km južno. Ime je dobilo po plemenu Morais koji su nastanili ovo mesto došavši sa Peloponeza. U neposrednoj blizini modernog turističkog centra se nalazi arheološko nalazište sa ostacima rimskih kupatila i crkava, a glavna atrakcija oblasti je mala reka bogata ribom, odakle lokalni ribolovci započinju svoj dan. Plaža je peščana i duga 2km. Moraitika je mesto koje nudi po malo od svega, primamljiva je mladima i onima koji se tako osećaju.
  Benitses je malo, ljupko ribarsko selo smešteno u prelepoj prirodi istočne obale ostrva, na 11km udaljenosti od grada Krfa. Benitses nudi velike kontraste obale i planine, staro i novo, moderno i tradicionalno. Plaža je uređena i čini je mešavina šljunka i peska. Priobalni pojas Benitsesa ima veliki broj pešačkih staza pogodnih za šetnju, a jedna od njih vodi i do vrha brda Pantokrator, odakle se pruža sjajan pogled na istočnu i zapadnu obalu. Kombinacija tradicionalnog i modernog načina života, čini Benitses atraktivnim mestom za turiste iz celog sveta.
  Ermones je malo turističko mesto na zapadnom delu ostrva oko 20km od grada Krfa. Ovo romantično mesto ima nekoliko hotela koji u kaskadno izgrađeni a okružuje ih zelenilo. Na plaži koja se nalazi u zalivu Ermones Bay se nalazi mala reka i drveni most koji boravak na njoj čine zanimljivim.
  Pelekas je selo na zapadnom delu ostrva. Udaljen je od grada Krfa oko 10 km a plaže Ermones, Glyfada, Kontogialos, Yialiscari i Agios Gordios se nalaze u blizini. Hoteli se nalaze na litici i kaskadno su uređeni.
  Paleokastrica je malo turističko mesto na severozapadnom delu ostrva. Udaljeno je oko 25km od grada Krfa i aerodroma. Lepo je uređeno i ima puno zelenila maslina, limuna i borovine. Ovde je i poznata Paleokastritsa Panoramichas beach na kojoj se nalazi veliki broj suncobrana i ležaljki i nekoliko ugostiteljskih objekata. U blizini se nalazi veliki broj tradicionalnih grčkih sela, manastira, pećina pa se do njih organizuju izleti.
  Agios Petros je malo turističko mesto na oko 2 km od Lefkimija u južnom delu ostrva, na prelepoj peščanoj plaži. Od grada Krfa i aerodroma je udaljem oko 30km.
  Liapades se nalazi na severozapadnoj obali, na oko 20 km od grada Krfa i oko 4 km od Paleokastrice. To je lepo tradicionalno Grčko mesto, sa oko 1000 stanovnika i velikom plažom Liapades, koja se nalazi na oko 800 m od centra. Tu su restorani, taverne, super-marketi, kafići, prodavnice - sa svim sadržajima potrebnim jednom turisti. Ovo mesto nudi pravi tradicionalni grčki odmor.
  Alikes je moderan turistički kompleks koji se nalazi na oko 3 km severozapadno od grada Krfa, na glavnom putu koji vodi do severnog dela ostrva. Prelepa lepo organizovana peščana plaža ovog mesta, kao i ostale plaže u okolini, čine ceo ovaj region idealnim mestom za kratke izlete. U blizini na oko 2 km južno se nalazi mesto Potamos, čuveno po interesantnim crkvama.
  St.Spiridon se nalazi na severoistočnoj obali Krfa, i poznat je po nacionalnom rezervatu koji se nalazi na samo nekoliko minuta šetnje ili vožnje pored plaža. Tamo se nalazi veliki broj leptira , divljeg cveća i ribe. St. Spiridon ima dve prelepe uvale, taverne sa grčkom kuhinjom, super-market. Ovo mesto je pogodno za boravak sa decom zbog plitke vode i peščane plaže. Na oko 10 minuta vožnje nalazi se poznato turističko mesto Kasiopi.
  Nisaki je malo mesto na severoistočnoj obali Krfa. Ima malu ali izuzetno lepu šljunkovitu plažu sa čistom, prozračnom vodom. Idealno mesto za one koji žele mirnu i tihu okolinu, prelepe pejzaže i ronjenje u kristalno čistoj vodi. U mestu ima nekoliko taverni, prodavnica, super-market. U blizini se nalazi popularno turističko mesto Barbati.
  Kasiopi se nalazi na severoistočnoj obali Krfa, na oko 36 km od glavnog grada. Ovaj slikoviti gradić je čuven po prelepim pejzažima, divnoj obali i zelenilu i nudi sve potrebne sadržaje: brojni restorani, taverne sa morskim specijalitetima, luka u obliku potkovice sa relaksirajućim kafićima , crkva, ostaci tvrđave, noćni klubovi i barovi... U okolini se nalazi više plaža koje su lako dostupne i svakako bi ih trebalo posetiti. Kolima se veoma brzo stigne i do Rode i Sidarija, na severnoj obali Krfa.

  • Corfu Holiday Palace 5*
  Kanoni
  Elysses Luksuzni hotel u prelepom šumovitom okruženju, nalazi se u mestu Kanoni, oko 4km od grada Krfa u neposrednoj blizini aerodroma. U sklopu hotela nalazi se više restorana, kafe barova, više bazena za decu i odrasle, zatvoreni bazen, dečije igralište, bar pored bazena, wi-fi internet a uz doplatu pranje i peglanje, teretana, stoni tenis, sef, sauna, masaža, tenis. Plaža Kanoni beach je udaljena oko 50m a suncobrani i ležaljke se naknadno doplaćuju na licu mesta... Detaljnije
  • Marbella Beach 5*
  Agios Ioanis
  Elysses Hotel se nalazi na uzvišenju, okružen borovom šumom u mestu Agios Ioannis, udaljen je 16km od grada Krfa, na jugoistočnoj obali, na oko 200m od plaže koja se nalazi sa druge strane ulice do koje se dolazi podzemnim prolazom. Ima 5 smeštajnih blokova i oko 393 smeštajne jedinice. Renoviran je 2012. godine. U sklopu hotela se nalazi više restorana (glavni i a'la carte), više kafe barova, tri bazena za decu i odrasle, wi-fi internet, bar kraj bazena, dečije igralište, klub za decu, teretana... Detaljnije
  • Nissaki Beach 4*
  Nisaki
  Elysses Hotel se nalazi na severoistočnom delu ostrva Krf, na oko 23 km od grada Krfa, oko 2,5 km od mesta Nissaki, na plaži. Ležaljke i suncobrani na bazenu i bašti su besplatni a na plaži se plaćaju. Sadržaj hotela: restora, bar, terasa, bašta, bazen sa đakuzijem, Dečiji bazen, klima, dečije igralište, perionica, suvenirnica, mini golf, teniski teren, stoni tenis, odbojka na plaži, teretana, bilijar, animacije, parking, a uz doplatu - wi-fi internet i sef... Detaljnije
  • Grecotel Daphnila Bay Thalasso 4*
  Dasija
  Elysses Hotelski kompleks se nalazi na šumovitom brežuljku u delu Dasia bay, sa vrtom koji se prostire ka plaži, udaljen je 11km od grada Krfa. U sklopu hotela se nalazi restoran, kafe bar, 3 bazena za decu i odrasle, bar kraj bazena, dečije igralište, klub za decu, teretana, stoni tenis, tereni za košarku a uz doplatu zatvoreni bazen, tenis, sportovi na vodi, sauna, masaža, jacuzzi, hamam, spa, bilijar, internet klub, mini market, frizerski salon. Suncobrani i ležaljke bazenu i plaži za goste hotela su besplatni...Detaljnije
  • Aquis Mon Repos Palace 4*
  Krf
  Elysses Hotel se nalazi u gradu Krf, na 1 km udaljenosti od centra i 50 m od male šljunkovite plaže. Ležaljke i suncobrani su besplatni na malom bazenu a na plaži se doplaćuju. Hotel pruža veličanstven pogled na venecijansku tvrdjavu. Sadržaj hotela: recepcija, restoran, bar, menjačnica, rent-a-car, mali bazen, fitnes, a uz doplatu internet kutak, servis za pranje i peglanje veša, doktor na poziv, servis za čuvanje dece, kozmetički salon, masaža, bilijar, izleti, room service... Detaljnije
  Aquis Sandy Beach 4*
  Agios Georgios
  Elysses Hotel se nalazi na jugozapadu ostrva, u mestu Agios Georgios, oko 200m od centra mesta, na samoj plaži. Od grada Krf udaljen je oko 30 km. Ležaljke i suncobrani na plaži se doplaćuju dok su na bazenu besplatni. Sadržaj hotela: recepcija, više restorana, bar, bazeni za decu i odrasle, teretana, stoni tenis, tereni za košarku, odbojka na plaži, animacija, dečije igralište, a uz doplatu masaža, doktor na poziv, servis za pranje veša, servis za čuvanje dece, rent-a-car, internet, mini market... Detaljnije
  • Corfu Senses 3*
  Agios Ioanis
  Elysses Hotel se nalazi u mestu Agios Ioanis, na oko 150 m od plaže i oko 17 km od aerodroma i grada Krf. Sadržaj hotela: recepcija, restoran, bar, bazen, dečiji bazen, parking a uz doplatu masaža, internet kutak, mini market, suvenirnica, bilijar, doktor na poziv. Hotel poseduje 84 smeštajne jedinice... Detaljnije
  • Elea Beach Hotel 4*
  Dasija
  Elysses Hotel se nalazi u mestu Dasia, na plaži u neposrednoj blizini hotela Dasia Chandris. Udaljen je oko 12 km od grada Krf i aerodroma. Sadržaj hotela: recepcija, restoran, bazen, a uz doplatu bilijar, stoni tenis, iznajmljivanje bicikala. Hotel poseduje 212 smeštajnih jedinica.... Detaljnije
  • Albatros Hotel 3*
  Moraitika
  Elysses Hotel se nalazi na istočnoj obali ostrva Krf, u mestu Moraitika, na oko 18 km od aerodroma i oko 20 km od grada Krfa, na samoj plaži. Ležaljke i suncobrani na plaži se plaćaju a na bazenu su besplatni. Sadržaj hotela: restoran, bar, bazen sa delom za decu, igralište i mini klub za decu, internet kutak, odbojka na pesku, stoni tenis, parking, lift, menjačnica, apoteka, wi-fi internet u javnim delovima hotela, doktor na poziv, perionica, masaža, sef (uz doplatu). Hotel raspolaže sa 78 smeštajnih jedinica... Detaljnije
  • Corfu Belvedere 3*
  Benices
  Elysses Hotel se nalazi na prelepoj šljunkovitoj plaži, okružen borovom šumom u malom turističkom mestu Benitses na jugoistočnoj obali ostrva. Udaljen je od grada Krfa 16km, a od aerodroma 13km. Ležaljke i suncobrani na hotelskoj plaži su besplatni. Sadržaj hotela: recepcija, restoran, dva bara, bazen, igralište za decu, i uz doplatu bilijar... Detaljnije
  • Golden Sands Hotel 3*
  Agios Georgios
  Elysses Hotel Golden Sands se nalazi u centralnom delu mesta Agios Georgios na jugoistočnoj obali Krfa i od mora je udaljen oko 100 metara. Od grada Krfa je udaljen 30km, a od aerodroma 27km. Ležaljke i suncobrani na plaži – uz doplatu. Sadržaj hotela: recepcija, 2 bazena za decu i odrasle, restoran, bar, sef, parking, igraonica za decu, teren za razne sportove... Detaljnije
  • Hellinis Hotel 3*
  Kanoni
  Elysses Hotel se nalazi u Kanoniju i udaljen je 4km od grada Krf, 2,5km od aerodroma, a 600m je udaljen od plaže. Ležaljke i suncobrani za goste hotela su besplatni. U neposrednoj blizini hotela je poznata turistička atrakcija–Mišje ostrvo. Sadržaj hotela: recepcija, restoran, bar, bazen, wi-fi internet, menjačnica, parking... Detaljnije
  • Kuća Teodoros
  Agios Georgios
  Elysses Kuća Teodoros - Nalazi se nedaleko od centra mesta, u veoma mirnom kraju. Udaljena je oko 300 metara od mora. Kuća ima veliko i lepo uređeno dvorište sa tušem. Svi apartmani i studiji imaju čajnu kuhinju, TV, TWC, balkon i klima uređaj (korišćenje klima urađaja se naknadno ugovara i plaća predstavniku ino partnera). Detaljnije
  • Kuća Dimitris
  Agios Georgios
  Elysses Kuća Dimitris - Nalazi se nedaleko od centra mesta, u veoma mirnom kraju pored kuće Teodoros. Udaljena je oko 300 metara od mora. Poseduje uređeno dvorište sa ležaljkama. Jedinice su 1/2, 1/2+1 studiji i 1/4 apartman. Svi poseduju čajnu kuhinju, TWC i balkon. Dvokrevetni studiji imaju jednu prostoriju sa dva odvojena kreveta. Detaljnije

  halkidiki