Korisni linkovi

Web PortalsWikipedia
Španija
E-CommerceFakultativni
Izleti
CommunitiesWunderground
Vreme - prognoza
Web PortalsSpirit Travel
10 godina sa vama
Web PortalsNajbolja ponuda
Garantovano

Facebook, pratite nas

Twitter, pratite nas

Google+, pratite nas

Prijavite se za newsletter

Email:

Pronađite na sajtu:

Unesite ključnu reč
Fakultativni izleti, Španija

CELODNEVNO RAZGLEDANJE BARSELONE
JEDINSTVENA PRILIKA DA U PRATNJI VODIČA NA SRPSKOM JEZIKU UPOZNATE I DOŽIVITE BARSELONU NA PRAVI NAČIN. Barselona je glavni grad španske autonomne pokrajine Katalonije. Nalazi se na Sredozemnom moru, izmedju reka Ljobregat i Besos. Plaža Barselone duga je 5 km i ima plavu zastavu. Klima je blaga, mediteranska, sa oko 325 sunčanih dana godišnje. Gradsko sedište danas ima oko 2 miliona stanovnika i drugi je grad po veličini u Španiji. Barselona je medju industrijski najrazvijenijim španskim gradovima od kojih prednjače automobilska i tekstilna industrija. U Barseloni su živeli i radili veliki umetnici koji su ostavili svoj pečat gradu. Antonio Gaudi, Huan Miro, Salvador Dali, Pikaso.... Oni su učinili Barselonu jedinstvenim gradom na svetu u pogledu arhitekture, skulpture i slikarstva. Barselona izlazi u susret najrazličitijim zahtevima turista, počev od velikog broja kulturno istorijskih spomenika, muzeja,galerija, preko brojnih kulturnih manifestacija i sportskih dogadjaja pa sve do  restorana, tapas barova i kafića koji nude lokalne specijalitete u kojima ćete sigurno uživati, a kao dokaz za to je podatak da je Barselona proglašena za najposećeniji grad španije u 2012godini sa 20 miliona turista
PROGRAM EKSKURZIJE: Polazak autobusom  ispred hotela nakon doručka, tačno vreme proveriti sa predstavnikom agencije. Vožnja do Barselone oko 1h. Razgledanje grada odpočinje obilaskom Olimpijske luke, potom Sagrada Familia, Gaudijev park Guelj, kuća Mila ili La Pedrera i kuća Batljo, Dijagonala, Univerzitetska četvrt, Španski trg, Monžuik, olimpijski kompleks, botanički vrt, Kolumbov spomenik, Mare magnum, Gotska četvrt, Katalonski trg. Povratak u hotel oko 19h.
Cena: odrasli 25 eura, deca od 2-12 god. 15 eura, deca do 2 god free

BARSELONA MAGIČNE FONTANE
PROVEDITE NEZABORAVNE TRENUTKE UZ SPEKTAKL MAGIČNIH FONTANA KOJE „PLEŠU“ U TAKTU MUZIKE I UZ PROMENE BOJA. Magične fontane predstavljaju zaštitni znak grada a doživljaj je svakako neponovljiv. Iskoristite priliku da posetite i akvarium Barselone koji je u svetu najveći i najvažniji istraživački centar po pitanju Sredozemlja. Akvarium je smešten u luci Mare Magnum ispod nivoa mora. Poslužio je mnogim rediteljima za snimanje filmova o morskom svetu a u njemu se nalazi podvodni tunel od 80 metara, okeanarijum i 35 tankova flore i faune mediterana. Osim tankova sa mediteranskim svetom u akvariumu vas čekaju retki primerci tropskih mora, a moguće je pridružiti se ajkulama u Okeanarijumu ukoliko imate ronilačku dozvolu i 300 evra! Nakon toga obidjite i prvi po posećenosti muzej u Španiji a to je NOU CAMP, muzej fudbalskog kluba Barselone. Najveći evropski stadion i njegov klub postali su i više od toga, postali su ikona otpora Frankovom režimu i centralizovanoj državi što se manifestovalo na utakmicama sa večitim rivalom Real Madridom. Na stadionu su održavani koncerti velikih zvezda a i Papa Jovan Pavle II je služio misu 1982 pred 120 000 vernika na stadionu  što samo dokazuje da su u Kataloniji sport i religija u neraskidivoj vezi.
PROGRAM EKSKURZIJE: Polazak nakon ručka, tačno vreme proveriti sa predstavnikom agencije. Vožnja autobusom do Barselone. Poseta stadionu Nou Camp, Odlazak u akvarium,  slobodno vreme za šoping i individualne aktivnosti. Oko 21h odlazak na spektakl magičnih fontana. Povratak u hotel oko ponoći.
Cena: odrasli 20 eura, deca od 2-12 god. 10 eura, deca do 2 god free

FIGUERAS MUZEJ SALVADOR DALI – EMPURIABRAVA
POSETITE RODNO MESTO I MUZEJ JEDNOG OD NAJEKSCENTRIČNIJIH LIČNOSTI I UMETNIKA 20 VEKA. Salvador Dali rodjen je u Kataloniji, u malom živopisnom mestu Figueras. Tu je 1974god.  izgradio svoj muzej-fondaciju, tu je i sahranjen. Muzej fondacija Gala-Salvador Dali drugi je po posećenosti u Španiji i pruža odličan uvid u stvarnost, imaginacije, fobije, opsesije i pre svega stvaralaštvo ovog umetnika. Muzej je u najvećoj meri Dalijevo ostvarenje, idejno ili praktično kroz slikarstvo. Mnogi kritičari govorili su da je delo  Salvadora Dalija  obimno i teško za razumevanje, a nezahvalno za ocenjivanje. Vodički tim turističke agencije SPIRIT povešće Vas na multidimenzionalno putovanje kroz muzej Salvadora Dalija nakon kojeg sigurno nećete ostati ravnodušni.
PROGRAM EKSKURZIJE: Polazak iz hotela nakon doručka. Vožnja do Figuerasa oko 1,5h. Obilazak muzeja Salvadora Dalija, nastavak vožnje do Empuriabrave koja je udaljena 20km od Figuerasa i predstavlja jednu od najvećih kopnenih marina na svetu, danas jedno od mondenskih letovališta jet seta.  Mesto je poslužilo kao inspiracija Salvadoru Daliju i mnogim drugim umetnicima a nazivaju ga i Španska Venecija zbog velikog broja kanala. Pravo je uživanje i neponovljiv doživljaj vožnja brodom kroz Empuriabravu.
Cena: odrasli 35 eura, deca od 2-8 god. 18 eura, deca do 2 god free

FLAMENKO 
Sinonim za Španiju je Flamenko i ne bi ga trebalo propustiti, iako se izvodi u Kataloniji, ukoliko želite da doživite duh ovog naroda na pravi način. Flamenko je ustvari ples i muzika andaluzijskih Roma koji tokom 19 veka postaje popularan u Španiji kao vid kafanskog provoda. Flamenko vam prenosi snažne emocije igrača kroz njihove pokrete, pucketanje prstima, tapšanje dlanovima, stepovanje. Gitara postaje pratilac flamenka u krajem 19 veka a kastanjete kao prateći muzički instrument stupaju na scenu tek početkom 20 veka i nisu originalni deo izvornog flamenka. Bilo kako bilo danas ne možemo zamisliti dobar provod u Španiji bez flamenka, vina i gitare.
PROGRAM EKSKURZIJE: Polazak ispred hotela oko 20h. Tačno vreme dogovoriti sa predstavnikom agencije. Vožnja autobusom oko 30 min do hacijende gde se održava program. U cenu programa uračunato je konzumiranje sangrije u neograničenim količinama. Nakon programa povratak u hotel oko ponoći.
Cena: odrasli  30 eura, deca od 2-12 god. 15 eura, deca do 2 god free

VITEŠKE IGRE
Večernji program koji svojim izvođenjem dočarava srednjovekovni ambijent i vraća Vas u doba kada su se vitezovi nadmetali za nakolnost princeza, čast i ugled, sa neizbežnim prisustvom kralja i kraljice.
PROGRAM EKSKURZIJE: Polazak ispred hotela oko 19:30. Dolazak u zamak Castillo medieval gde se održava program. U cenu je uračunato i piće. Drugi deo večeri podrazumeva i Flamenco show, koji se održava u drugoj Sali posle viteških igara. Povratak u hotel oko ponoći.
Cena: 35 eura, deca do 2 god free

Sve cene su informativnog karaktera. Azurirane informacije se dobijaju prilikom preuzimanja dokumentacije na aerodromu ili od predstavnika agencije na destinaciji.

Ostale važne informacije:

 • VODA – Naša preporuka je da kupujete flaširanu. Tekuća voda iz česme je bakterijološki potpuno ispravna ali Španci je ne preporučuju za piće. U vodi iz česme oseća se jako prisustvo hlora.
 • LOKALNO VREME – ista vremenska zona kao kod nas.
 • HRANA I PIĆE - Zabranjeno je u hotelski restoran unositi piće kupljeno van hotela, kao i iznošenje hrane iz hotelskog restorana.
 • SEF - Preporuka je da Vaše lične stvari dokumenta, novac, nakit i sl. ostavite u hotelski sef (plaća se na recepciji) a da iste ne ostavljate u sobi dok ste van hotela.
 • FAKULTATIVNI IZLETI su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Cene i  uslovi fakultativnih izleta su dostupni putem pisanih informacija predstavnika agencije.
 • TELEFONIRANJE –je najpovoljnije korišćenjem telefonskih govornica.Kartice je najbolje kupovati u tobacco shopu ili na recepciji hotela. Pored telefonskih govornica postoje i govornice koje funkcionisu na sitne, metalne eure. Jeftina mogućnost telefoniranja je i internet cafe kojih ima svuda, i imaju sopstvene kabine za telefoniranje, cena minuta razgovora se krece izmedju 30-40 euro centi po minutu sa Srbijom.
 • POZIVNI BROJ ZA SRBIJU - 00 381 11 (za Beograd).
  POZIVNI BROJ ZA GSM -      00 381 63 ili 64.
 • DOKTOR – U slučaju potrebe za zdravstvenom intervencijom prvo kontaktirati predstavnika agencije.
 • INFO – po dolasku na aerodrom Girona predstavnici turističke agencije Spirit će Vas detaljno obavestiti o planu, programu i rasporedu info sastanaka i eksurzija . Radi boljeg upoznavanja kao i pružnja više informacija koje će Vam biti od koristi tokom vašeg boravka u Španiji predlažemo da prisustvujete info satsancima u vašim hotelima. Jedan dan pre povratka predstavnici agencije Spirit obavestice Vas o najavljenom vremenu poletanja aviona iz Gerone za Beograd kao i ovremenu dolaska transfer autobusa ispred hotela. Poruka će vam biti dostavljena lično putem recepcije vašeg hotela ili će biti istaknuta na info tabli hotela. 

 

“Spirit Travel”d.o.o. Beograd - Ogranak 2
Alekse Nenadovića 5/1

tel: +381 11 414 49 06, mob: +381 63 334 326
Design by Ivan®
[ hosting power - CHN.rs ]